• Slider VVVLA
  • Slider fondsen
  • help jij mee armoede te bestrijden doneer nu
  • Slider Oranjefonds
  • Slider SMS actie
Voedselloketalm - 23-06-2017
RT @nowastenetwork: 7 eenvoudige tips om #voedselverspilling tegen te gaan! #nowaste #foodwaste #tips https://t.co/g4GMY4cjIy https://t.c…
Voedselloketalm - 23-06-2017
Wij zijn dringend op zoek naar een Subhoofd voor de VLA Supermarkt! https://t.co/fWMM6kynMp https://t.co/Imee64s0j0
Voedselloketalm - 15-06-2017
Gezocht! metalen stellingen https://t.co/vtfid6vMcK https://t.co/SHKLQH9tsW

Home

VoedselLoket Almere helpt mensen echt

Het VoedselLoket Almere(VLA) heeft als doel mensen, die door financiële nood niet kunnen voorzien in hun basisbehoeften, zo snel mogelijk weer financieel zelfstandig te maken door, in samenwerking met professionele hulpverleners, een financieel hersteltraject in te zetten en ondertussen de mensen te ondersteunen met voedsel, basis supermarktartikelen, kleding, speelgoed en ondersteuning in de vorm van gratis aanbod en advies. 
Hulp van VLA is nooit vrijblijvend. VLA verwacht dat klanten actief deelnemen aan een hulpverleningstraject, zodat zij binnen afzienbare tijd weer op eigen benen kunnen staan. VLA kan met trots melden dat haar cliënten gemiddeld na zo'n 6 maanden weer op eigen benen kunnen staan.

 

Echt winkelen

Met een speciale betaalpas waarop maandelijks een tegoed wordt gestort, vullen de klanten van VLA hun boodschappenmandje met brood, groente, zuivel en houdbare levensmiddelen in de VLA Supermarkt.

Dus geen krat met eten maar zelf kiezen welke voedingsmiddelen bij hun gezinssamenstelling passen.  In tegenstelling tot voedselbanken heeft VLA een aanbod van zo'n 140 basisproducten. Het merendeel van deze levensmiddelen wordt door vrijwilligers ingezameld bij supermarktacties die elke maand bij 2 of 3 supermarkten plaatsvinden. De andere helft wordt wekelijks ingekocht door VLA.

 

Naast de VLA Supermarkt winkelen klanten gratis bij VLA Kleding en VLA speelgoed en Huishoudelijk, krijgen ze groenten uit de VLA VoedselTuin en worden ze op weg geholpen door middel van cursussen en huisbezoek.
 

Groei

In 2012 is VLA  overgestapt naar de nieuwe stijl van werken met de VLA Supermarkt. In de loop van de jaren is aan dit concept verder geschaafd. De groei in behoefte zette helaas onverminderd en onvermijdbaar voort. Een groei die VLA op alle terreinen voor problemen stelt en die we samen met onze vrijwilligers, de politiek, de Almeerse samenleving het hoofd willen bieden.

 

VLA blijkt een effectief instrument ten dienste van de wezenlijke waarden van participatie en zelfredzaamheid en heeft daarmee maatschappelijk, economisch en politiek gewicht. VLA is op dit moment jammer genoeg nog steeds een onmisbare schakel in de Almeerse samenleving. 

 

Toekomst VLA

De eerste 10 jaar van het bestaan van VLA stond het perspectief van onze cliënten centraal. Dat blijft uiteraard zo, maar de komende jaren willen we ook graag onze aandacht richten op preventie en participatie. We zijn bezig met het uitwerken van plannen in die richting. Samen met onze netwerkpartners en externe ondersteuning. 


 

Uw hulp is nodig!

Mocht u iets voor VLA willen doen, dan helpt u ons het meest met geldlevensmiddelen, of als vrijwilliger