Home > Over VLA > Nieuws > Eind 2016 Verhuizen Wij Naar Een Groter Pand!Eind 2016 Verhuizen Wij Naar Een Groter Pand!

 

Per Augustus 2016 gaat voor het VoedselLoket Almere (VLA)  een  lang gekoesterde wens in vervulling, wij krijgen per 1 augustus de sleutels van een nieuw en veel groter (bijna 4 keer zo groot) pand!

VLA zal niet direct overgaan naar de nieuwe locatie. De eerste maanden zullen wij gebruiken om het nieuwe pand te verbouwen.

 

Het oude gebouw aan de Ambachtsmark ruilen wij in voor een pand op Steiger 122.

 

 

In het nieuwe pand komt niet alleen de supermarkt, maar ook krijgen de kledingwinkel, het Meubel- en Witgoedloket en de werkplaats er onderdak. Daarnaast is er nog plaats voor de opslag van levensmiddelen en een cursusruimte.

 

Er zijn steeds meer mensen die een beroep doen op VLA. Met de huidige inspanningen worden er ongeveer 1400 gezinnen geholpen. Met een groter pand kunnen meer gezinnen worden geholpen.

 

Ook is een groter pand nodig, omdat de versnippering over meerdere locaties, bijvoorbeeld de opslag van levensmiddelen, VLA-supermarkt, VLA-Kleding, het kantoor en opslag voor meubels en witgoed, efficiënt werken steeds lastiger maakt. Daarmee zijn logistieke kosten gemoeid, die met het werken op één locatie niet aan de orde zijn.

 

 

 

 

Wij zullen de komende tijd iedereen op de hoogte houden van de vorderingen.