Home > Over VLA > Nieuws > VLA winnaar Meer dan Handen 2016 vrijwilligersprijzenVLA winnaar Meer dan Handen 2016 vrijwilligersprijzen

VLA winnaar Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016

VoedselLoket Almere is één van de gelukkige winnaars van de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2016. De prijzen werden uitgereikt door staatsecretaris Van Rijn van VWS. De jury, onder leiding van Ella Vogelaar, voorzitter van Vereniging NOV, koos uit ruim 400 inzendingen 3 winnaars in 3 categorieën. De genomineerden die de meeste stemmen verzamelden op www.vrijwilligersprijzen.nl  wonnen de publieksprijs. De jury was onder de indruk van de veelzijdigheid, inzet en het enthousiasme van de inzendingen.

TROTS is VLA op het juryrapport!!

Het juryrapport over VLA:

De jury is van mening dan Voedselloket Almere zoveel meer is dan een voedselbank. VLA zet een breed concept neer dat ervoor zorgt dat mensen hun leven weer echt op de rit krijgen.

Na 6,5 maand staan veel gezinnern weer op eigen benen.

Een bijzonder prestatie. De organisatie heeft bovendien een goede inbedding in de lokale infrastructuur en er is verbinding met het bedrijvfsleven.

Het vrijwilligersbeleid is meer dan op orde. Met begeleiding voor vrijwilligers, bijeenkomsten en digitale middelen voelen ook de vrijwilligers zich welkom. Alle voedselbank in Nederland kunnen een voorbeeld nemen aan Voedsellolet Almere.

 

Winnaars juryprijzen
In de categorie Landelijke vrijwilligersprojecten, gingen zowel de jury- als de publieksprijs naar DeBroekriem. In deze community van werkzoekenden staan de vrijwilligers centraal. Ze ontwikkelen zichzelf en helpen tegelijk andere werkzoekenden. In de categorie Lokale en regionale vrijwilligersprojecten won VoedselLoket Almere. De ruim 750 vaste en flexibele vrijwilligers bieden jaarlijks 1200 gezinnen de helpende hand. Hierbij is ruime aandacht voor het vrijwilligersbeleid. In de categorie VriendenLoterij Passieprijs koos de jury voor Flore Brummans van stichting Wilskracht. Zij is al 15 jaar het boegbeeld van deze stichting en mede door haar inzet is de organisatie gegroeid naar 16 hulpgroepen plus crisisopvang voor vrouwen die slachtoffer zijn van geweld.

 

Winnaars publieksprijzen
Naast DeBroekriem wonnen Prachtlint, een vrijwilligersorganisatie die in de weilanden en bermen tussen Alblasserdam en Leerdam een bloemen- en bijenlint aanlegt, en André Blaauwgeers, bevlogen voorzitter, begeleider en dierenkenner van stichting Griendtsveenpark.

Alle winnaars hebben een sculptuur van beeldhouwster Lidia Boomsma ontvangen. De winnende projecten van de juryprijs wonnen € 5.000, de publieksprijs voor de projecten bedroeg € 2.000. De winnaars van de VriendenLoterij Passieprijs wonnen een reischeque inclusief zakgeld van  € 1.000 (juryprijs) en € 500 (publieksprijs). De Meer dan handen vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van het ministerie van VWS en worden ondersteund door Vereniging NOV, de VNG en de VriendenLoterij. De organisatie ligt in handen van Movisie.