Home > Over VLA > Nieuws > Nieuwe huisregels voor klantenNieuwe huisregels voor klanten

Algemeen

Openingstijden

De reguliere openingstijden van de VLA supermarkt,  VLA Kleding en VLA Speelgoed en Huishoudelijk zijn :

 

Woensdag

13:30 tot 16:30 uur

Donderdag

09:30 uur tot 12:30 uur en 13:30 uur tot 16:30 uur

Vrijdag

09:30 uur tot 12:30 uur en 13:30 uur tot 16:30 uur

 

Administratie

We verzoeken u vriendelijk om bij de pasuitgifte uw telefoonnummer en e-mail te laten checken. Het komt te vaak voor dat deze gegevens ongeldig zijn. Als dit het geval is, dan wordt de toegang bij VLA geweigerd en heeft u geen recht meer op onze voorzieningen i.v.m. niet geldige contact gegevens.

 

VLA Supermarkt

We zijn trots op onze winkel en doen er alles aan om hem voor iedereen gezellig en opgeruimd te houden. Daar hebben we uw hulp bij nodig! Daarom willen we u vragen de volgende regels in acht te nemen:

 

Toegang tot de winkel

 • Alleen op vertoon van pas door de pashouder kunt u boodschappen bij ons doen.
 • U kunt uw pas niet uitlenen aan iemand anders!

 Bent u niet in staat om zelf te komen? Meldt de persoon die komt vooraf aan via 036-7505085 of per mail  via administratie@voedselloketalmere.nl. Voor het winkelen dient te persoon zicht te legitimeren bij de pasuitgifte.

NB: Wees zuinig op uw pas. Als u een nieuwe nodig heeft, kost u dat € 10,- van uw winkeltegoed.

In de winkel

 • U neemt uw eigen boodschappentas niet mee in de winkel, maar parkeert deze bij de inpaktafel.
 • U winkelt met een karretje of mandje.
 • Na het afrekenen pakt u uw boodschappen in uw tas en laat het karretje/mandje in de winkel achter.

Aan de kassa

 • U accepteert dat de prijzen hoger kunnen zijn dan in uw eigen supermarkt, omdat u weet dat prijzen en budget op elkaar zijn afgestemd.
 • Bij een saldotekort dient u de artikelen waarvoor geen saldo meer is, terug te leggen in de winkel.
 • Is uw budget op en heeft u toch nog producten nodig? Tegen betaling van de aangegeven prijs kunt u producten alsnog kopen.

Gedrag in de winkel

 • Wij gaan respectvol met elkaar om. Dit houdt in dat we problemen op een volwassen manier oplossen.
 • Diefstal is zinloos in onze supermarkt.  Ziet u het toch gebeuren? Meldt u het dan bij een van onze vrijwilligers zodat wij aangifte kunnen doen.

Laatste keer boodschappen?

 • Wilt u na de laatste keer boodschappen doen uw pas inleveren bij de pasuitgifte?

 

VLA Speelgoed en Huishoudelijk

Achter in het magazijn staat het speelgoed en de kleine huishoudelijke spullen.  De spullen die hier staan zijn voor de klanten gratis op vertoon van een geldige klantenpas. U mag bij VLA Speelgoed en Huishoudelijk per maand 2 stuks per gezinslid meenemen.

 

 

 

Wilt u hierna nog winkelen bij VLA Kleding? Dan vragen wij u om uw boodschappentas en de uitgezochte artikelen uit de VLA Speelgoed en Huishoudelijk, te plaatsen op de tafel die voor de ingang van VLA Speelgoed en Huishoudelijk staat.

 

VLA Kleding

Klanten van VLA kunnen op vertoon van uw klantenpas, gratis kleding uitzoeken bij VLA Kleding. Hiervoor gelden de volgende huisregels:

 

 • Alle spullen die u wilt meenemen laat u zien aan de vrijwilliger van VLA Kleding.
 • Op uw pas wordt bijgehouden hoeveel stuks u in de betreffende maand al meegenomen hebt. Zo weten u en de medewerkers van VLA Kleding precies of u nog kleding uit mag zoeken in de betreffende maand.
 • Wij zijn afhankelijk van wat wij aangeboden krijgen. U accepteert het dat bepaalde kledingmaten niet aanwezig zijn en dat de aangeboden kleding tweedehands is.
 • De kleding die u niet wilt, hangt of legt u netjes terug op zijn plaats. Zo zorgen we er samen voor dat de winkel opgeruimd en overzichtelijk blijft.
 • Het is niet toegestaan om winkelmandjes, karretjes of spullen vanuit VLA Speelgoed en Huishoudelijk,  in de kledingwinkel mee te nemen. Deze mag u plaatsen op de tafel die voor de ingang van VLA Speelgoed en Huishoudelijk staat.
 • Diefstal is zinloos in onze kledingwinkel. Ziet u het toch gebeuren? Meldt u het dan bij een van onze vrijwilligers zodat wij aangifte kunnen doen.

 

Omdat we zoveel mogelijk mensen willen helpen, hanteren we regels over wat  per gezinslid mag meenemen. Vraag hiernaar bij de vrijwilliger in de kledingwinkel.

 

Verwacht u een baby dan kunt u in overleg met de medewerkers van het VLA Kleding een babypakket voor de baby samenstellen.

 

Meubels of witgoed nodig? MWLA biedt uitkomst!

Het Meubel- en WitgoedLoket is een project van het College van Diakenen van de Protestantse Gemeente Almere en werkt nauw samen met het VoedselLoket Almere.
Bent u klant van VLA dan kunt u op twee manieren meubels of witgoed uitzoeken:

 

 1. U zoekt de spullen die u nodig heeft uit op de website. Uw hulpverlener doet voor u de aanvraag.

Op de website, www.mwla.nl staan 2e hands goederen(o.a. meubels, witgoed, fietsen en huishoudelijke apparaten). Om een bestelling te kunnen plaatsen heeft uw hulpverlener een inlogcode nodig, die hij/zij kan aanvragen bij info@mwla.nl. Zodra de bestelde goederen daadwerkelijk aan u worden toegekend, neemt de afdeling bezorging contact met u op om een bezorgafspraak in te plannen voor de aflevering van de bestelde artikelen of om de spullen zelf op te halen op De Steiger.

 1. U zoekt de meubels en witgoed uit in de showroom aan De Steiger 122 (hetzelfde adres als de VLA Supermarkt en VLA Kleding).
  Spullen die u bij het MWLA op De Steiger uitzoekt kunt u zonder tussenkomst van de hulpverlener bestellen en indien mogelijk direct meenemen.

 

U mag maximaal 10 producten per maand en 30 producten per jaar bestellen. Alleen in uitzonderingsgevallen kan hiervan worden afgeweken. Als artikelen bij u thuis bezorgd moeten worden geldt

voor de tweede en volgende bezorging in een maand een vervoervergoeding van €  10,- die u vooraf moet betalen.