Home > Over VLA > Nieuws > 14 Oktober Rommelmarkt bij VLA14 Oktober Rommelmarkt bij VLA

Wie VLA een beetje kent, weet dat 'rommelmarkt' in feite het foute woord is. De ervaring leert dat het bij een VLA-rommelmarkt gaat om prima spullen die uitstekend geschikt zijn voor een tweede leven: of het nu gaat om huisraad, boeken, speelgoed of kleding. 

 

Reden genoeg om 14 oktober in uw agenda te omcirkelen en even te noteren dat een bezoekje aan De Steiger 122 in Almere Haven een goed idee is op die dag. Kom niet te laat, al hebben we behoorlijk wat spullen in de aanbieding. Maar er zijn zo langzamerhand in Almere aardig wat mensen die een getraind oog hebben om tussen de uitgestalde waren net dat leuke dingetje te spotten, waarvan iedereen later zegt: "Wat leuk, hoe kom je daar toch aan?"

 

Weet u wat ook een gouden tip is? Kom meehelpen de markt in te richten of help een shift als verkoper. Dan krijgt u helemaal een goed beeld van alles wat er te halen valt. U kunt zich opgeven via voorlichting@voedselloketalmere.nl .

 

 

Voedselbankzeggers opgelet

Als u denkt dat VLA een voedselbank is, dan is er nog een zeer goede reden om 14 oktober te omcirkelen. Zeker, u kunt VLA elke maand wel ergens in een supermarkt bezig zien levensmiddelen in te zamelen. Maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Niet onbelangrjijk, want zo vullen we 50% van de schappen van de VLA Supermarkt waar klanten van VLA gratis boodschappen kunnen doen, als en zolang ze dat niet zelf kunnen betalen. Die periode is gelukkig meestal maar kort, want het hoofdpunt bij VLA is mensen structureel uit de armoede halen. En dat daar eventjes noodhulp bij nodig is, daarom hebben we de VLA Supermarkt. Het assortiment van die Supermarkt wordt volledig geschonken door de Almeerse samenleving (bedrijven, organisaties en particulieren) in natura (via de supermarktacties) en in geld; beide methoden zijn goed voor ongeveer 50% van het assortiment.

 

Maar het punt is dus dit: VLA bestrijdt armoede op alle mogelijke manieren, zeker niet alleen met voedsel. VLA organiseert cursussen, werkt samen met talloze hulpverleners, doet grootscheeps in recycling van huisraad, boeken, speelgoed en kleding, en doet kort en goed alles wat nodig is om klanten financieel weer selfsupporting te maken. In het belang van die klanten, uiteraard, maar daardoor van de hele Almeerse samenleving. Zie de samenleving als een ketting van individuen waarvan de zwakste schakels de sterkte bepalen. VLA zorgt, dankzij honderden vrijwilligers en met steun van heel veel sterke schakels in de stad, dat de zwakste schakels weer sterk worden.

 

Waarom niet op 14 oktober even de rommelmarkt bezocht, om meteen even rond te kijken bij die simpele 'voedselbank van Almere'? Dan ziet u zelf, hoe veel meer VLA echt is. En, ook niet onbelangrijk: hoeveel menskracht er nodig is om alles draaiende te houden.