Home > Over VLA > Nieuws > VBA Zakenuurtje te gast bij VLAVBA Zakenuurtje te gast bij VLA

We hadden op 30 januari een aantal leden van de Vereniging Bedrijfskring Almere te gast. Er waren ongeveer 30 mensen. Allemaal van Almeerse ondernemingen. Jitske en Monique gaven rondleidingen en barman Sander was ook een onmisbare schakel in het succes van de bijeenkomst. Wat opviel, zo horen we van Monique, is dat er een grote belangstelling was voor het werk van VLA en ook verrassing over de omvang van het geheel. ‘Waarom vertellen jullie dat niet?’, zeiden verschillende bezoekers. Zo zie je maar weer: het werk van de afdeling voorlichting is nog niet klaar.

 

 

 

De VBA is hét ondernemersnetwerk in Almere. Een grote lokale vereniging van bedrijven in Almere, die bij uitstek geschikt is voor het leggen van contact met collega-ondernemers. Door haar omvang is het VBA daarnaast een gezaghebbende gesprekspartner voor overheden en andere relevante partijen in de regio.

 

De VBA organiseert daartoe tal van gevarieerde inhoudelijke en relatie-activiteiten. Iedere maand wordt er een zakenuurtje gehouden bij een bedrijf uit het netwerk. Op dinsdag 30 januari was dat zakenuurtje in het pand van VLA.

 

Erg nuttig voor VLA zo’n netwerkbijeenlkomst met bedrijven. VLA blijkt lang niet zo bekend als wij die er middenin staan wel eens denken. Dat VLA behalve een voedselloket ook een meubelloket, een witgoedloket en een allerhandespullenloket is, weten mensen die ons alleen in de supermarkt zien natuurlijk ook niet. Hoort zegt het voort dus, waar je maar kan.

 

Het is te hopen dat de warme belangstelling die door de VBA’ers werd getoond, uitmondt in concrete samenwerkingen. Want zoals Jitske in haar toespraak ook zei: niet alleen met geld en goederen kunnen bedrijven VLA enorm helpen, maar ook met het delen van kennis. Vooral nu we groter groeien hebben we veel baat bij de kennis en ervaringen van bedrijven die dat ook doormaakten.

 

Er zijn zeker 300 VBA leden, maar het zou jammer zijn als dat betekent dat we pas over 300 maanden weer aan de beurt zijn als locatie van een VBA netwerkbijeenkomst. Want dan is het 2043.