Home > Over VLA > Nieuws > Kerk in Actie in actie voor dé sociale supermarkt in AlmereKerk in Actie in actie voor dé sociale supermarkt in Almere

Kerk in Actie lanceert landelijke actie voor VLA

 

Kerk in actie heeft de veertig dagen tijd in aanloop naar Pasen de sociale supermarkt van VLA uitgekozen tot landelijk collectedoel. Daar zijn we bij VLA heel erg blij mee.

 

Sociale supermarkt Almere
Almere is een jonge stad waar sociale samenhang ontbreekt en veel armoede en werkloosheid voorkomen. Samen met andere kerken staat de Protestantse Kerk in Almere mensen in financiële nood bij met praktische hulp, zoals een Sociale Supermarkt. Klanten krijgen geen standaard voedselpakket, maar een persoonlijke pas om boodschappen te doen die aansluiten bij hun behoefte en gezinsgrootte. Ook is er een kleding, meubel- en witgoedloket. Jaarlijks helpt de kerk hiermee tussen de 1.300 en 1.500 mensen. Naast deze praktische hulp ondersteunen zij mensen met advies en cursussen om weer op eigen benen te staan. Zo kunnen klanten van de sociale supermarkt gemiddeld na drieënhalve maand weer boodschappen doen in een reguliere supermarkt.

Geeft u ook? Dit kan via deze button

Hartelijk dank!

Voor meer informatie kijk op de website van Kerk in actie

 

 

 

Foto middenpagina_DSC1671