Voedselloket Almere | Ik wil aan de SMS actie meedoen
 

Home > Ik wil doneren > Ik wil geld geven > Ik wil aan de SMS actie meedoen

 

SMS Donateursactie

 

 

Hoe doneert u per SMS?

U sms't  eenmalig het bericht VLA AAN naar 7373

U ontvangt dan een welkomstberichtje

én maandelijks 1 bericht waarmee € 1,50 aan VLA wordt gedoneerd.

 

 

Hoe lang blijft u donateur?

Men blijft donateur tot wederopzegging. Opzeggen doe je door het bericht VLA STOP te sms-en naar 7373. Dus iemand kan voor jaren donateur blijven, maar men kan ook slechts enkele minuten donateur zijn. Dat ligt aan de wensen van de donateur zelf.

 

Is het lastig zo’n donateurschap regelen?

Nee. Met het versturen van een sms bericht is het al gepiept. Dat kan dus binnen enkele seconden geregeld worden. Overal en altijd. Een nieuwe donateur hoeft alleen maar een GSM telefoon te hebben.

 

Kan een donateurschap gratis zijn?

Ja, in sommige gevallen wel. Veel mensen hebben een SMS bundel bij hun GSM abonnement. Bij sommige providers zal het SMS bericht van VLA uit de bundel worden betaald. Let op: dit is niet altijd het geval. Men kan dit nalezen in de voorwaarden van het abonnement.

 

Kan ik voor meerdere berichten per maand donateur worden?

Ja, dat kan. Stuur in dat geval meerdere berichten met de boodschap VLA AAN naar 7373. Een donateur ontvangt dan meerdere SMS berichten per maand waarvoor € 1,50 in rekening wordt gebracht.

 

Hoe kan ik stoppen?

Het stopzetten van het donateurschap kan heel eenvoudig. SMS hiervoor het bericht VLA STOP naar 7373. Dit bericht is gratis.

Let op: donateurs voor meerdere berichten per maand, moeten wel meerdere berichte met VLA STOP versturen naar 7373. 

 

Kan ik na verloop van tijd mijn donateurschap verhogen/ verminderen?

Ja, dat kan. Stel je start met 1 sms bericht per maand. Je merkt echter dat je maandelijks zo’n 10 sms-jes uit je bundel niet verbruikt. Je kunt er dan voor kiezen om 4 extra berichten aan VLA te doneren. Stuur dan 4 maal een bericht met VLA AAN naar 7373. Je bent dan voor 5 berichten per maand donateur.

Ga je na verloop van tijd toch meer sms-en? Dan stuur je gewoon een aantal keer het bericht VLA STOP naar 7373.

 

Wat als ik hulp nodig heb?

Als je het bericht VLA HELP naar 7373 verstuurt, krijg je een gratis bericht terug met daarin de verwijzing naar de website van het Voedsel Loket Almere. Hier staat de gehele actie nogmaals uitgeschreven.

 

Wat als mijn SMS geweigerd wordt?

Dan heeft het telefoonabonnement waarschijnlijk een Premium SMS Blokkade. Dit betekent dat je niet mee kunt doen met een dergelijke donatie actie. Je maakt de blokkade ongedaan op www.smsdienstenfilter.nl  Daarna kun je wél donateur worden.

 

Kun je met een prepaid kaart ook donateur worden?

Ja. Ook met een prepaid abonnement kun je donateur worden. Het bedrag wordt van het beltegoed afgeschreven.

 

Waar wordt het geld van de donateurs voor gebruikt?

Het geld van de SMS -actie wordt volledig ingezet voor de aanschaf van (verse) levensmiddelen voor in de VLA Supermarkt. Met één SMS -donatie hebben drie kinderen een dag te eten.

 

Blijft er ergens geld aan de strijkstok hangen?

Ja. Helaas komt het bedrag van € 1,50 niet in zijn geheel ten goede aan VLA. De mobiele providers berekenen nu eenmaal hun kosten voor de SMS. Daar kunnen we niets aan doen. Het bedrijf dat de SMS actie voor ons faciliteert (Massxess BV, te Almere) doet dit overigens wél geheel belangenloos.

 

Kan je voor een hoger bedrag per SMS doneren?

Nee. Wettelijke is vastgesteld dat er voor een regulier SMS bericht maximaal € 1,50 mag worden berekend. Wil je voor een hoger bedrag doneren, dan kun je wél meerdere sms berichten per maand ontvangen. Je doneert dan altijd een veelvoud van € 1,50 aan VLA.

 

Mogen kinderen met een GSM ook donateur worden?

Tja. Wettelijk kunnen we geen leeftijd aan verbinden aan het donateurschap. Maar we vinden wel dat iedereen weloverwogen de beslissing moet maken om wel of niet donateur te worden.