Voedselloket Almere | Ik wil een gift overmaken
 

Home > Ik wil doneren > Ik wil geld geven > Ik wil een gift overmaken

Fantastisch dat u ons wilt steunen

Het VoedselLoket Almere zet zich al 12 1/2  jaar in voor mensen in financiële nood. Dit doen we door te helpen met de dagelijkse boodschappen. Met een speciale pas kunnen onze klanten tijdelijk in de VLA supermarkt terecht voor brood, groenten, zuivel en houdbare producten. Ook hebben we een kledingloket en voorzien we mensen van speelgoed en huisraad.  Daarnaast zorgt VLA ervoor dat hun klanten onder begeleiding van een professionele hulpverlener eraan werken om hun financiën weer op orde te krijgen. Het doel is dat iedereen na een half jaar weer op eigen benen staat.

Dit alles doen we zonder structurele subsidie, wat af en toe best zorgen baart. We zijn afhankelijk van giften. Het grootste deel van de levensmiddelen in de VLA supermarkt, komt uit de supermarktacties die we geregeld organiseren en uit onze biologische VoedselTuinen.  Daarnaast krijgen we regelmatig gelddonaties van bedrijven, kerken of andere organisaties.

 

Het VoedselLoket Almere blijft groeien

De hulp die het VoedselLoket Almere biedt, lijkt harder nodig dan ooit. De nasleep van de economische crisis is nog volop merkbaar. Veel gezinnen zijn in de problemen gekomen. Gelukkig dus maar dat het VoedselLoket Almere er is om hen op te vangen en te begeleiden naar een betere toekomst.  In 2016 werden zo'n 1400 gezinnen gesteund door VLA. Omgerekend zijn dat zo’n 3100 personen waarvan de helft kinderen.  De verwachting is dat het aantal VLA klanten ook dit jaar weer toeneemt.

 

Ook u kunt VLA steunen

Door ons maandelijks te sponsoren met een bedrag van € 5, € 10, € 15 of meer, kunnen we de Almeerse gezinnen blijven helpen die dat nodig hebben. 

U kunt ons op heel veel manieren helpen. Graag verwelkomen we u allereerst als Vriend van VLA

 

 

Hoe kunt u geld doneren?

Direct geld overmaken via IDeal

 

 

Uw gift is fiscaal aftrekbaar omdat wij ANBI geregistreerd zijn. 

Bij de Belastingdienst kunt u ons vinden onder RSIN 816874207 onder Stichting Voedsel Loket Almere (let op de spatie)

 

 

 

Wilt u ons structureel helpen?

 

Geef een periodieke gift 

Gebruik het formulier 'Periodieke gift in geld' als u minimaal 5 jaar lang een gift in geld wilt doen aan VLA. Het formulier bevat een gedeelte voor u en een gedeelte voor VLA. Als alles is ingevuld, kunt u deze overeenkomst voor uw eigen administratie bewaren.

http://webmail.voedselloketalmere.nl/?_task=mail&_action=get&_mbox=INBOX&_uid=5518&_part=2.4&_frame=1&_extwin=1

 

Geef een betalingsvolmacht

Wilt u dat uw periodieke gift in geld automatisch naar het VLA wordt overgemaakt? Dan kunt u het formulier 'Betalingsvolmacht' gebruiken. Als u het formulier helemaal invult en naar VLA verstuurt, geeft u ons  toestemming om de gift automatisch van uw rekening af te schrijven.

http://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/betalingsvolmacht_period_gift_in_geld_ib0822z2fol.pdf

 

Let op!

U hoeft deze formulieren niet naar de Belastingdienst te versturen. Ze zijn voor uzelf en voor VLA. U moet de overeenkomst wel goed bewaren. Als de Belastingdienst uw aangifte wil controleren dan kunnen zij u om deze schriftelijke overeenkomst vragen.

Al deze informatie kunt u ook lezen op de website van de Belastingdienst: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/schenken/giften_aan_goede_doelen/periodieke_en_gewone_giften/overeenkomst_periodieke_giften

Dank u wel!