Voedselloket Almere | Inzamelpunten
 

Home > Ik wil doneren > Ik wil goederen geven > Ik wil levensmiddelen geven > Inzamelpunten

Breng houdbare levensmiddelen naar buurthuizen, scholen en jongerencentra

Regelmatig worden er in de diverse buurtcentra en vestigingen van De Schoor speciale kliko’s geplaatst waarin houdbare levensmiddelen voor het Voedselloket Almere worden verzameld. Op dit moment loopt er geen actie. Zodra dit weer het geval is, zullen we hier de lokaties en tijdstippen tonen waarop u levensmiddelen kunt doneren in de kliko's.

 

De ingezamelde voedingsmiddelen belanden op de planken van de VLA supermarkt. Samen met zo’n 160 andere artikelen – zowel houdbaar als vers, waaronder groente uit eigen biologische tuin – vormen zij het assortiment waaruit gezonde en voedzame maaltijden kunnen worden bereid.

 

Dergelijke acties zijn om verschillende redenen nuttig. Er wordt aandacht gevraagd voor al het eten dat jaarlijks per huishouden wordt weggegooid. Maar veel belangrijker nog is de noodzaak om de medemens te helpen. Stichting De Schoor ziet deze actie als een ideaal middel om meer binding met de buurtcentra en haar activiteiten te krijgen. Bovendien wordt Voedselloket Almere geholpen in een tijd waarin  het aantal gezinnen dat een beroep doet op Stichting VoedselLoket Almere enorm groeit.