Voedselloket Almere | Met mijn bedrijf
 

Home > Ik wil helpen > Met mijn bedrijf

 

Ik wil helpen met mijn bedrijf

Er zijn in Almere genoeg bedrijven die graag “iets maatschappelijks verantwoords” doen. Gelukkig weten een aantal van die bedrijven de weg naar VoedselLoket Almere al te vinden. We zijn heel blij een vaste groep bedrijven tot onze sponsors te mogen rekenen.

 

Ondernemen met je hart! 

Wat bereiken we veel als ieder bedrijf al haar werknemers één dag per jaar vrijwilligerswerk laat doen. Één dag! Op die dag zet je iemand die het hard nodig heeft in het zonnetje, bezorgt hem of haar een onvergetelijke dag, knapt iets op waar heel veel mensen iets aan hebben, deelt je expertise zodat hele organisaties naar een hoger level worden getild. Denk eens aan al die mensen leven in armoede. Zeg nou zelf... wat is nou één dag? En reken maar dat werknemers een ervaring voor het leven opdoen! 

 

 
Kleine moeite, groot plezier

We vermoeden echter dat een groot aantal bedrijven geen idee heeft hoeveel ze voor een goed doel kunnen betekenen. En hoe weinig tijd en inspanning ze dat eigenlijk kost. En dat een donatie ook nog eens aftrekbaar van de belastingen is. We zijn ANBI geregistreerd.
 

 

Kant-en-Klare acties:

Om het bedrijven zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we een aantal aantoonbaar succesvolle acties uitgewerkt. Voor deze acties liggen complete draaiboeken klaar.

 

 • Adoptie van een supermarkt tijdens een supermarktactie

 • SMS – donateurschap door alle medewerkers met een GSM abonnement van de zaak

 • VLA aanwijzen als goed doel voor bijvoorbeeld een bedrijvensportdag of kerstactie

 • Met uw logo op de vrachtauto van VLA; voor slechts 1000,- per jaar rijdt de vrachtauto 5 dagen per week door Almere

 • Sponsor de brandstof van de vrachtauto

 • Sponsor de energiekosten

 • Werknemers laten meehelpen als vrijwilliger op kosten van de baas

 

Waarom SYSQA samenwerkt met VLA: 
 'In de bedrijfsvoering van SYSQA is ruimte en aandacht voor maatschappelijke verantwoordelijkheid, zowel van SYSQA als organisatie als van de mensen die 
hier deel van uitmaken. Maatschappelijke verantwoordelijkheid begint voor ons dichtbij, in de directe omgeving van Almere en start met onze toegevoegde waarde, Quality Assurance in ICT. SYSQA ondersteunt VoedselLoket Almere op vrijwillige basis bij haar IT-vraagstukken. Op deze wijze krijgt VLA toegang tot professionele IT QA consultancy en zorgt SYSQA ervoor dat de ICT rendement oplevert, dat met behulp van ICT de organisatiedoelstellingen worden gehaald en dat de ICT veilig is'.

 

 • Sponsoren van (kantoor) materialen

 • Schenken van een bepaald soort levensmiddel (bijvoorbeeld babyvoeding)

 • Adopteer een kind of een gezin van VLA

 • Personeelsuitje bij VLA: meehelpen met een supermarktactie, lunch en rondleiding langs de afdelingen

 • Doneren van een financiële bijdrage i.p.v. kerstkaarten

 • Kerstpaketten actie

 

Wordt u onze nieuwe partner?

VLA wil heel graag verbonden zijn met het bedrijfsleven in Almere want dat helpt ons onze idealen te realiseren. En dat is iets dat voor iedereen goed nieuws is.

Ons ideaal is namelijk een Almeerse samenleving zonder armoede waarin iedereen volwaardig kan meedoen. En als een samenleving er op vooruit gaat, dan betekent dat automatisch ook goed nieuws voor het bedrijfsleven. Bedrijven doen het nu eenmaal beter in een prettige omgeving dan in een armoedige.

Daarom partneren wij graag met iedereen waarmee we samen kunnen werken aan zo’n verbeterde samenleving. Door mensen te helpen, gezinnen meestal, die financieel in zwaar weer zitten. Zo zwaar dat er niet eens voldoende geld is voor de dagelijkse boodschappen.

Onze werkwijze is dat onze noodhulp altijd gecombineerd wordt met een hulpverleningstrajct. Een vaste hulpverlener bewaakt en coördineert het hulpverleningstraject. Met steeds één doel: de zelfredzaamheid herstellen. Dat lukt meestal in binnen zes maanden. En we zien heel weinig klanten daarna terugkeren.

Ook bedrijven zijn gebaat bij een samenleving zonder armoede. Help ons armoede te bestrijden. 

 

Liever een “eigen” actie ondernemen?

Dat mag natuurlijk ook. Neem daarvoor even contact op met het secretariaat of bel voor meer informatie of bel  (036) 750 50 85
 


Voor wat hoort wat 

Uiteraard doen wij graag wat terug voor een bedrijf. Zo ontbreken teksten die de sponsor op de eigen website en social media kan gebruiken niet.

 

Klik hier voor de nieuwsbrief Help VLA helpen!