Voedselloket Almere | Ik ben nog geen cliënt
 

Home > Ik wil hulp > Voor mijzelf > Ik ben nog geen cliënt

 

Heeft u nog geen hulpverlener?

Neem dan contact op met het Maatschappelijk Werk van uw Wijkteam. Zij kunnen u helpen of doorverwijzen naar een - voor uw situatie gespecialiseerde – hulpverlener en een pas aanvragen waarmee u boodschappen kunt doen in de VLA Supermarkt en kunt winkelen bij VLA Kleding en VLA Speelgoed en Huishoudelijk.

Maar let op: De ondersteuning van het VoedselLoket Almere is geen oplossing voor uw probleem. Het is een overbrugging naar een financieel zelfstandig bestaan. 


De winkelpas van het VoedselLoket Almere heeft daarom een tijdelijk karakter. Klanten kunnen alleen voor langere tijd een winkelpas gebruiken als zij samen met een door ons erkende hulpverlener een traject uitstippelen. Zo komen de klanten tot een gezond huishoudboekje, waarmee zij zelf weer boodschappen kunnen doen.

 

Kom ik in aanmerking?

Het VoedselLoket Almere is bedoeld voor personen en gezinnen in Almere die niet in staat zijn om (voldoende) levensmiddelen te kopen voor zichzelf of voor hun gezin. U komt voor voedselhulp in aanmerking als u per maand minder geld overhoudt dan een bepaald bedrag. Dit bedrag is uw maandinkomen minus de vaste lasten. Dus bijvoorbeeld uw uitkering minus huur, gas, water en elektriciteit. Ook de aflossing van schulden kan (soms) gelden als een vaste last.

 

Bedragen per 1 januari 2018:


Indien er aan leefgeld per maand minder overblijft dan het bedrag uit het navolgende tabel komt een gezin in aanmerking voor voedselhulp:

 

Basis (= 1e volwassene): € 170,00                                                                                      
Per extra volwassene: € 60,00 (personen van 18 jaar of ouder)
Per extra kind: € 50,00 (personen jonger dan 18 jaar)

 

Als u in aanmerking komt, dan kunt u in onderstaande tabel uw budget voor aankopen in de VLA Supermarkt zien:

 

Budget:

Basis (= 1e volwassene): € 40,00                                                                                          
Per extra volwassene: € 15,00
Per extra kind tot 18 jaar: € 10,00

 

Aanvraag via een VLA erkende hulpverlener

Als u denkt dat u voldoet aan de voorwaarden, dan kunt u zich aanmelden bij het Algemeen Maatschappelijk Werk in uw gezondheidscentrum. De maatschappelijk werkers kennen de exacte criteria voor toelating bij VLA.
Inmiddels zijn er ook andere hulpverlenende instellingen die ons kennen. Dit zijn o.a. De Meeregaard en Diaconieën van de MRKA (maatschappelijk relevante kerken in Almere). Klik hier voor de complete lijst van erkende hulpverleners.

 Lees verder