Voedselloket Almere | Ik heb nog geen hulpverlener
 

Home > Ik wil hulp > Voor mijzelf > Ik ben nog geen cliënt > Ik heb nog geen hulpverlener

Heeft u nog geen hulpverlener?

Neem dan contact op met het Maatschappelijk Werk van uw Wijkteam. Zij kunnen u helpen of doorverwijzen naar een - voor uw situatie gespecialiseerde – hulpverlener en een pas aanvragen waarmee u boodschappen kunt doen in de VLA Supermarkt en kunt winkelen bij VLA Kleding en VLA Speelgoed.

Ondersteuning van het VoedselLoket Almere is geen oplossing voor uw probleem, maar als overbrugging naar een financieel zelfstandig bestaan. De winkelpas van het VoedselLoket Almere heeft een tijdelijk karakter. Klanten kunnen alleen voor langere tijd een winkelpas gebruiken als zij samen met een door ons erkende hulpverlener een traject uitstippelen. Zo komt de klant tot een gezond huishoudboekje, waarmee zij zelf weer boodschappen kunnen doen.

 

Kom ik in aanmerking?

Het VoedselLoket Almere is bedoeld voor personen en gezinnen in Almere die niet in staat zijn om (voldoende) voedsel te kopen voor zichzelf of voor hun gezin. U komt voor voedselhulp in aanmerking als u per maand minder geld overhoudt dan een bepaald bedrag. Dit bedrag is uw maandinkomen minus de vaste lasten. Dus bijvoorbeeld uw uitkering minus huur, gas, water en elektriciteit. Ook de aflossing van schulden kan (soms) gelden als een vaste last.

 

Bedragen per 1 januari 2015:

Indien er aan leefgeld per maand minder overblijft dan het bedrag uit de navolgende formule komt een gezin in aanmerking voor voedselhulp:
Minder dan: € 170,- voor één volwassene

plus € 60,- voor elke extra volwassene (personen van 18 jaar of ouder) 

plus € 50,- per kind (ongeacht de leeftijd maar wel jonger dan 18 jaar)

 

Als u in aanmerking komt, dan kun u in onderstaande tabel uw budget budget voor aankopen in de VLA Supermarkt zien:

 

Budget:

 

Basis (= 1e volwassene): € 40,00                                                                                          
Per extra volwassene: € 15,00
Per extra kind tot 18 jaar: € 10,00

 

Aanvraag via een VLA erkende hulpverlener

Als u denkt dat u voldoet aan de voorwaarden, dan kunt u zich aanmelden bij het Algemeen Maatschappelijk Werk in uw gezondheidscentrum. De maatschappelijk werkers kennen de exacte criteria voor toelating bij VLA.
Klik hier voor de complete lijst van erkende hulpverleners.