Voedselloket Almere | VLA VoedselTuin
 

Home > Over VLA > Onze afdelingen > VLA VoedselTuin

VLA VoedselTuin

Verse groenten, fruit en zuivel. Daarin zit het grote verschil tussen VoedselLoket Almere en de “gewone” Voedselbank. Bij VLA zitten deze verse artikelen namelijk wel in het assortiment.

 

Bij VLA vinden we dat verse groenten, fruit en zuivel gewoon in een uitgebalanceerd voedsel aanbod hoort. Alleen: verse producten zijn zeer beperkt houdbaar en liggen dus niet op voorraad. Dat maakt het inzamelen van deze productgroepen heel lastig. Daarom geeft VLA wekelijks een aanzienlijk bedrag uit aan verse producten.

 

Kan dat niet anders? Ja! Dat kan: door bijvoorbeeld zelf groente en fruit te gaan verbouwen.  Sinds enige tijd heeft VLA dit nieuwe initiatief ontplooid: De Biologische VoedselTuin.

 

VoedselTuin Almere Haven

In Almere Haven aan de Hoekwierde heeft VLA een heuse moestuin met een tuinoppervlak wat dit jaar is uitgebreid naar 1200 m2.

Het onderhoud van de voedseltuin wordt gedaan door een groep vrijwilligers. 

Met de opbrengst van de tuin besparen we niet alleen geld: we kunnen binnen 24 uur de puur biologische groenten bij de cliënten in de keuken hebben. Verser dan vers!  Zo heeft de VoedselTuin dus nog meer voordelen.

Heeft u groene vingers en lijkt het u leuk om ons te helpen? wij zoeken nog vrijwilligers.

 

 

 

 

 

 

VoedselTuin Almere Poort

Ook in Almere Poort heeft VLA een moestuin. Het VoedselLoket Almere heeft samen met de gemeente Almere een moestuin aangelegd pal naast de Homerusmarkt (Najadenstraat). Op 350m2 werken vrijwilligers, bewoners van Almere Poort, Gemeente en ondernemers samen op een zichtlocatie midden in dit nieuwe stadsdeel.

 

  

 

VoedselTuin Almere Buiten

In Almere Buiten hebben we een grote VoedselTuin ter beschikking, bestaande uit 2 velden. Eén veld is ter beschikking voor klanten, hier kunnen ze op eigen stukje  van 7.5m2, gratis een jaar lang groenten en fruit voor zichzelf kweken. Het andere veld is in gebruik voor VLA. De geoogste producten zullen in de VLA Supermarkt aangeboden worden.

Het mooie van deze tuinen is dat het in de kas is. Het is er altijd droog, warm en gezellig dus er kan het hele jaar door gebruik van gemaakt worden.
Het is een enorm complex waar veel tuinierders te vinden zijn. Er worden gratis spreekuren gehouden over het hoe en wat van het tuinieren. Ook zijn er mogelijkheden om goedkoop plantjes in te kopen.
 
Er zijn wat regels aan verbonden: Er mag geen chemische groei- of bestrijdingsmiddelen worden gebruikt of de tuin laten verwilderen. Dat betekent dat de klant elke week tenminste twee keer langs moet komen om de tuin op orde te houden. Een kleine inspanning als je bedenkt wat de klant er allemaal voor terugkrijgt.

 

 

 

 

Adopteer een Boom

U kunt de voedseltuin steunen door het adopteren van een appel- of perenboom.  Voor het bedrag van € 5 - € 10 kunt u ons al helpen.  Eén fruitboom van € 50 levert tientallen appels en peren op per jaar: een welkome aanvulling op de eettafel van veel gezinnen! Wilt u een boom (of deel ervan) adopteren ? Stuur dan een MAIL

 

Direct Doneren kan natuurlijk ook! INFO